Marija Marija Marija

УНИКАТЕН ХОЛИСТИЧКИ ПРИСТАП & ФИЛОЗОФИЈА

Секој еден од нас е прекрасна и уникатна личност и заслужува уникатно внимание. Токму затоа сакам да му пристапам на секој клиент индивидуално, и со помош на темелен прашалник да создадам специфично изработен план на исхрана којшто секој ќе може да го следи понатаму во животот

Притоа, користам холистички и нетипичен диететски метод, што значи умерен, избалансиран пристап кон храната, без големи рестрикции и без страв од јадење. Мојата единствена рестрикција е консумирање на растителна храна.

Јас цврсто верувам дека здравствените придобивки од консумирање на растителна храна се огромни и оттаму сакам да ги инкорпорирам во вашата секојдневна исхрана.

Дополнително, ќе се потрудам да интегрирам и дел од принципите за Интуитивно јадење, за да ви помогнам да бидете среќни и здрави.

Но, пред да започнеме, би сакала подобро да ве запознаам, да видам каде се наоѓате психички, физички и какво е вашето целокупно здравје.

Но, пред да започнеме, би сакала подобро да ве запознаам, да видам каде се наоѓате психички, физички и какво е вашето целокупно здравје.

ЧЕКОР ПОБЛИСКУ ДО ЗДРАВ И
ИЗБАЛАНСИРАН ЖИВОТ

Со приклучување кон некоја од моите програми, ќе научите:

 • Да и верувате на моќта на
  растенијата и целосната храна;

 • Да поставите реални цели и да создадете навики и однос што промовира здравје, грижа за себе и благосостојба;

 • Да го истражите и да најдете задоволство во “виножитото од храна”;
 • Да јадете здраво, паметно и во исто време многу вкусно;

 • Да му дадете приоритет на
  вашето здравје и
  благосостојба;

 • Да останете доследни на
  вашата програма и да ги постигнете зацртаните цели;
 • Да му верувате на вашето
  тело и да го замолчите
  внатрешниот “food police”
  што ве држи “заробени во
  кругот на модерните диети”; 

 • Да престанете да се
  опседнувате со губење на
  тежина, туку да се
  фокусирате на исхрана
  базирана на грижа за себе;
 • Да му оддадете почит и да му верувате на вашето тело, вашите лични вредности и искуства;

 • Да ги избегнете сите „диети“ и „правилни исхрани“ коишто
  ви создаваат чувство на неуспех, депресија и срам;

 • Да го засакате готвењето;

Програми за исхрана